Eleksmaker A3 Pro with T2 Laser GRBL 1.1f



  • Hi,

    I tested the T2 Laser Firmware to get a fine Greyscale result.
    Now i Loaded the 1.1f LaserAxe Firmware but the result is not goog.
    Then i want go back to the 1.1e Original but he says he is not sync with 0xd error.

    Installed new USB Driver restart all Hardware does not help.

    What can i do?

    Greetz Martin from Germany


  • Developer of T2Laser Software

    @Martin.Abrahams The default Grbl 1.1e firmware worked correctly, so why did you want to change firmware?

    There are no changes in the f version that are applicable to lasers, which is why I didn't bother to change my default. Firmware I've compiled recently would automatically get the latest.

    You could have loaded one of the other versions and been OK but the LaserAxe firmware is for their controller, presumably you have an EleksMaker controller?

    You may have to clear the EEPROM and reload the bootloader using Arduino IDE and another device or programmer.



  • @Zax Thanks for this Information.
    Can you Help me to Restore it?
    I don`t know how to do that, i read a lot but nothing helps.
    And Yes i have the Old Mana SE Board.

    When i started Arduino IDE and Load eeprom read or clear this happens:
    Using Port : COM3
    Using Programmer : arduino
    Overriding Baud Rate : 115200
    avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x0d
    avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0x0a
    avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0x47
    avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0x72
    avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0x62
    avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0x6c
    avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0x20
    avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0x31
    avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0x2e
    avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0x31

    Fu...

    Thanks for Help


  • Developer of T2Laser Software

    @Martin.Abrahams You need to reinstall the boot loader, there are many tutorials explaining how to do this. It requires another Arduino (used as a programmer) or a real programmer as you must use the ISP header and not USB.



  • @Zax Thanks for Help i´ve buyed today a new Nano now it looks fine.


Log in to reply
 

Looks like your connection to Offical Forum was lost, please wait while we try to reconnect.